Тренінг “Профілактика емоційного вигоряння педагогічних працівників”

В цей складний час, під тиском постійної напруги у нашому тілі накопичуються негативні емоції та почуття. Ця накопичена енергія має різні наслідки і один з них – професійне вигоряння. Адже, специфіка діяльності педагога полягає у тому, що вона має велику кількість ситуацій з високою емоційною насиченістю в спілкуванні із здобувачами освіти, батьками, колегами, адміністрацією. З метою відновлення особистісних ресурсів та покращення психоемоційного стану, важливим та необхідним є проведення такого роду заходів. 
20 січня в психологічною службою Шепетівського професійного ліцею був проведений тренінг «Профілактика емоційного вигоряння педагогічних працівників».

Метою тренінгу було ознайомлення педагогів з поняттям “синдром емоційного вигоряння”, його основними причинами і симптомами, покращенням індивідуальної ефективності, шляхом посилення рівня знань з профілактики вигоряння, визначення основних умов збереження емоційного здоров’я педагога, покращення психоемоційного стану та розслаблення.

Учасники тренінгу були позитивно налаштовані, виконували цікаві вправи, щоб вивільнити негативну енергію та зарядитись позитивними емоціями і почуттями. Адже це так важливо для нас у такий нелегкий час!